Paieška
Reklama

Pradžia Straipsniai Įdomybės Patogesnis maisto gaminimas naujoje virtuvėje!

Patogesnis maisto gaminimas naujoje virtuvėje!

2017-06-16 06:02:39
Patogesnis maisto gaminimas naujoje virtuvėje!

Virtuvė – namų erdvė, kurioje praleidžiama nemažai laiko gaminant valgyti, bendraujant su šeimos nariais bei artimaisiais. Virtuvės kambaryje svarbiausia – funkcionalumas ir patogus baldų bei virtuvės įrangos išdėstymas. Jeigu nusprendėte įsirengti virtuvę naujame bute ar renovuojate senąją, derėtų atsižvelgti į tam tikras rekomendacijas, padėsiančias virtuvę paversti jaukia ir patogia maisto gamybai vieta.


Interjero dizaineriai bei architektai rekomenduoja dažniausiai naudojamą virtuvės įrangą šaldytuvą, plautuvę ir viryklę statyti trikampio principu tam, kad atstumas tarp jų būtų kuo mažesnis. Tokiu būdu virtuvės erdvė taps praktiška ir patogi gaminant valgyti. Šis metodas taikomas tiek mažesnėse, tiek didesnio pločio virtuvėse. Taip pat specialistai rekomenduoja visus maisto produktus, saugomus ne šaldytuve, laikyti toje pačioje virtuvėje esančioje maisto zonoje. Čia pasitarnauja spintelės, lentynos ir kitos maisto produktams laikyti tinkamos erdvės. Dažniausiai virtuvėse naudojamos pakabinamos spintelės, sutaupančios virtuvės erdvės ir leidžiančios patogiai pasiekti visus reikiamus maisto gamybai ingredientus.

 

Plautuvės zonos įrengimas taip pat turi būti apgalvotas. Jeigu virtuvės kambaryje planuojate įsirengti indaplovę, ši, specialistų teigimu, turi būti statoma šalia plautuvės, kad naudojimasis ja būtų sklandus ir patogus, o nešvarių indų nereikėtų pernešti iš vienos virtuvės erdvės į kitą. Kadangi būtent šioje virtuvės erdvėje yra laikomi nešvarūs indai, imami nauji, virš indaplovės rekomenduojama montuoti spinteles, švariems indams sudėti. Renkantis spinteles dera atkreipti dėmesį, kad šios nebūtų per gilios, o visi reikiami indai būtų lengvai pasiekiami ranka. Tokiu būdu indaplovės, plautuvės ir spintelių surikiavimas tampa patogus norint ne tik plauti, bet ir išdėlioti švarius indus. Kuo pasirenkamos spintelės bus lengvesnės ir šviesesnės spalvos, tuo didesnės erdvės įspūdį virtuvės kambariui jos suteiks. Taip pat šalia plautuvės ir indaplovės rekomenduojama laikyti įvairias šluostes, kempinėles, indų plovimo skysčius ir kitas priemones, reikalingas švarai virtuvėje palaikyti. Tuo tarpu proginiai indai, naudojami per namuose rengiamas vakarones su draugais, artimaisiais, gimtadienius ar šventes, gali būti laikomi bet kuriose virtuvės zonose įrengtose spintelėse. Tokio pobūdžio indai neturi trukdyti kasdieninėje namų ruošos veikloje.


Maisto gaminimas – neabejotinai vienas svarbiausių virtuvės kambaryje atliekamų veiksmų, todėl ir maisto ruošimo procesas turi vykti sklandžiai, o maisto produktai būtų kuo lengviau pasiekiami ir tinkamai išdėlioti. Maisto gaminimo zonoje rekomenduojama įrengti neslidaus paviršiaus stalviršius, kurių aukštis būtų pritaikytas prie šeimoje gyvenančių suaugusių asmenų. Tokie įrankiai kaip peiliai, šakutės, šaukštai gali būti laikomi stalčiuose arba specialiuose jiems skirtuose dėkluose, tačiau jokiu būdu nepasiekiami namuose esant mažiems vaikams. Jeigu šeimoje yra auginami mažamečiai vaikai, rekomenduojama visus aštrius įrankius ar kitus virtuvei reikalingus prietaisus laikyti paslėptus stalčiuose ar spintelėse.
Orkaitei ir kaitlentei virtuvės kambaryje turi būti skiriama vieta prie plautuvės arba tarp stalviršių, ant kurių ruošiamas, pjaustomas maistas. Interjero specialistai yra linkę rekomenduoti pastarąjį variantą, nes supjausčius maistą ant stalviršio tampa itin patogu jį perdėti į keptuvę, puodą arba į orkaitę. Šalia kaitlentės gali būti statoma mikrobangų krosnelė. Dažniausiai maisto kepimo ar virimo metu yra naudojami prieskoniai, ruošiamam patiekalui pagardinti. Šiuo atveju šalia kaitlentės esančioje spintelėje ar stalčiuje laikykite prieskonius, druską ir kitus reikalingus pagardus. Toks išdėstymas tampa labai patogus, kai gaminant maistą nereikia keliauti iš vienos virtuvės zonos į kitą. Sutaupoma laiko, o maisto ruošimo procesas tampa malonus ir nevarginantis. Taip pat šalia galite laikyti menteles, reikalingas kepant maistą.


Dar vienas svarbus virtuvės akcentas – garų surinktuvas. Virtuvė turi būti labai gerai vėdinama patalpa, kurioje neužsilaiko kvapai. Garų surinktuvai gali būti montuojami ant sienos arba į spintelę. Pastarieji sutaupo kambario erdvės, yra kiek mažesni nei montuojami ant sienos, tačiau savo veiksmingumu ir efektyvumu jiems nenusileidžia. Jeigu jūsų virtuvėje vyrauja nestandartinės spalvos, ji yra moderni, o ne klasikinio stiliaus, interjero dizaineriai rekomenduoja nebijoti įsigyti neįprastos ar ryškesnės spalvos kondicionieriaus. Dažniausiai lietuvių šeimose aptinkami įprastų spalvų: pilkos, baltos garų surinkėjai, kuriuose nemalonūs kvapai yra ištraukiami per ventiliacijos angą. Taip pat rinkoje galima įsigyti garų surinkėjus su filtrais, tačiau jie nepasižymi dideliu efektyvumu, o filtrai turi būti reguliariai keičiami naujais.


Įsirengiant virtuvę nepamirškite atkreipti į dėmesį į apšvietimą. Kadangi tai – maisto gamybai skirtas kambarys, apšvietimas čia turi būti ryškus, suteikiantis švaros ir estetikos įspūdį. Taip pat įrengiant virtuvę rekomenduojama stalo su kėdėmis nestatyti pačiame virtuvės centre, antraip, šie baldai trukdys maisto ruošimo procesui. Ne vietoje pastatyta kėdė gali sutrukdyti asmeniui virtuvėje nešančiam jau pagamintą patiekalą ar jo ingredientus, todėl stalas, prie kurio valgoma, turi stovėti erdvės kampe arba būti patogiai sukomplektuotas ir netrukdyti maisto ruošos procesui.


Pasak specialistų, virtuvėje svarbiausia – tinkamai išdėstyti baldus bei maisto gaminimui skirtą įrangą. Tuomet šis procesas nevargins, o maisto ruoša su šeimos ar artimųjų pagalba taps maloniu laiko praleidimo būdu. Priklausomai nuo norimos įsigyti virtuvės įrangos gamintojo, komplektacijos, naudojamos furnitūros ir kitų aspektų, pertvarkyti senąją virtuvę ar įrengti naują gali prireikti nemažų finansinių lėšų. Renovuojant jau įrengtą virtuvę, gali pakakti pakeisti spintelių paviršius, stalviršius, metalines spintelių detales ar jas nudažyti ir virtuvė atrodys atsinaujinusi. Tačiau jei norima įsigyti naujus virtuvei reikalingus prietaisus, įrangą bei baldus, investicijos ženkliai padidės. Priklausomai nuo reikiamo biudžeto paskolos skaičiuoklė padės įvertinti norimos įsigyti paskolos specifiką ir principus, o virtuvės kambarys bus sėkmingai renovuotas arba naujai įrengtas.

Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodamas viešiai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs straipsniai

10 žalingiausių produktų
10 žalingiausių produktų
Parduotuvių lentynose šiandien nieko netrūksta. Bėda tik ta, kad ne visi mūsų mėgstami produktai yra naudingi sveikatai. Šį kartą pakalbėkime apie tuos, kurie kenkia labiausiai – jų reikėtų vartoti kaip g...
Skaityti daugiau
Populiariausia šaldymo įranga
Populiariausia šaldymo įranga (3)
Visuomet norisi mėgautis šviežiu maistu, todėl daugelis nusprendžia pasinaudoti šaldymo įranga – jos pagalba itin greitai ir efektyviai galima užšaldyti reikalingus produktus ar pasiruošti šaltajam metų s...
Skaityti daugiau
Skanieji sumuštiniai
Skanieji sumuštiniai
Ar vaikai nenori valgyti? Palepinkite juos linksmaisiais sumuštinukais ir apetitas iš karto atsiras :-)
Skaityti daugiau
Visi naujausi receptai
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2023 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]