Paieška
Reklama

Pradžia Straipsniai Gaminimas Kapučino puodelis Tavo namuose

Kapučino puodelis Tavo namuose

2015-07-15 13:27:47
Kapučino puodelis Tavo namuose
Vienas esminių kriterijų kapučino kavai – tiršta  ir karšta pieno puta, kuri suteikia įstabų skonį ir kerintį aromatą.
 
Pasigaminti kapučino namuose nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Ypač jei namuose turi kavos aparatą. Bet ką daryti, jei šios buitinės technikos nėra tavo virtuvėje? Neskubėk bėgti į artimiausią kavinukę, jei visa, ko tu nori, tėra puodelis sknios kapučino. Šią kavą galima pasigaminti ir namuose. Keletas treniruočių – ir jau gali tapti  nebloga barista (taip vadinami kavinukių darbuotojai, kurių specializacija – ruošti įvairių rūšių kavą).
 
Tau prireiks kavos ir grietinėlės (svarbu žinoti, jog kapučino kavą gaminti naudojamas tik riebus pienas, bet jei po ranka neturi jokio aparačiuko jam suplakti – geriau savo kapučino gardink būtent grietinėle).
 
Iš pradžių užvirk kavą. Į specialų puodelį kavai virti, džezvą, įpilk vandens ir šviežiai sumaltos kavos (1 porcijai – puodelis vandens ir 2 šaukšteliai kavos) ir pastatyk ant mažos ugnies. Nepasitrauk nuo viryklės nė minutėlei – kad nepraleistum akimirkos, kai kava pradės putoti ir kilti. Kai tik pamatysi vykstant šį procesą, nukelk kavą nuo ugnies ir palauk, kol jos puta nusės. Vėl statai ant ugnies, vėl palauki putos – ir vėl staiga atitrauki. Kavos ekspertai rekomenduoja tokį triuką padaryti 3 kartus – kava nuo to įgyja sodresnį skonį ir aromatą. Svarbiausia – nelauk, kol kava užvirs, nes skonis akimirksniu susigadins, teks iš naujo darbuotis.. 
 
Lėkštute pridenk kavą ir palik nusistovėti. Metas imtis grietinėlės. 1 daliai kavos imama 1 dalis grietinėlės. Grietinėlę supilk į nedidelį puodą ir statyk ant mažos ugnies. Pašildyk maždaug pusę minutės (jei gamini vieną porciją) ir pradėk plakti mikseriu ar rankiniu plaktuvu. Tik jokiu būdu nelauk kol sutirštės. Kad geriau orientuotumeisi, kada grietinėlė bus tinkamai paruošta, stebėk jos paviršių. Pradėjus plakti grietinėlę jos viršuje atsiranda burbuliukai. Kai burbuliukai dings – grietinėlė paruošta.
 
Štai ir viskas. Beliko įsipilti į puodelį (pasiimk didesnį nei vidutinis – kapučino kava paprastai geriama iš 180-200 ml talpos puodelių) karštos kavos ir ją padabinti plakta grietinėle, užbarstyti  tarkuoto šokolado, rudojo cukraus,ar cinamono. Beje, būtent pabarstai leidžia dar kartą pasitikrinti, ar viską padarei teisingai. Jei cukrus ir cinamonas nenusėda, laikosi ant putos – kavą pagaminai kuo puikiausiai, o jei vis dėlto šie gardėsiai nuskendo – nieko baisaus, kava vis tiek bus skani!
 
Gairės: kapučino gaminimo taisyklės, norintiems skanios kapučino, kapučino receptas, skanios kavos gaminimas
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodamas viešiai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs straipsniai

Mažos gudrybės virtuvėje
Mažos gudrybės virtuvėje
Mažos gudrybės ir naudingi patarimai šeimininkėms...
Skaityti daugiau
Gaminame Itališką maistą!
Gaminame Itališką maistą!
"Tas pats patiekalas, kol nukeliauja iki stalo yra paragaujamas mažiausiai 3 skirtingų asmenų."
Skaityti daugiau
Knorr FIX mišinys spagečiams „Carbonara“
Knorr FIX mišinys spagečiams „Carbonara“
Mėgstate makaronus? Jums patinka balti, kreminiai padažai? Rinkitės „Knorr Fix Spaghetti Carbonara“, kurio sudėtyje – rūkyta šoninė ir kvapnūs prieskoniai. Užpilkite šį padažą ant mėgstam
Skaityti daugiau
Visi naujausi receptai
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2023 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]