Paieška
Reklama

Kaip virti kiaušinius

2011-05-18 16:04:22
Kaip virti kiaušinius

Norint išvirti minkštai, kiaušinius dėkite į verdantį vandenį ir virkite 3-3,5 min. Baltymas bus pusiau išviręs, o trynys - skystas.

Pusiau minkštą kiaušinį išvirsite per 4,5-5,5 min. Baltymas bus išviręs, o trynys skystas.

Norint išvirti kietai, kiaušinius dėkite į verdantį vandenį ir virkite 8-10 min.

Kiaušiniai be lukšto ("marškinėliuose"). Pasūdykite ir parūgštinkite vandenį, užvirinkite (10 g. druskos, 50g. 3% acto 1l. vandens). Lukštas permuškite pusiau, kiaušinį laikant prie pat vandens, ir paleiskite kiaušinį į verdantį vandenį. Virkite 3-3,5 min., kol suvirs baltymas ir pradės tirštėti trynys. Išvirtus kiaušinius skylėtu samčiu išgriebkite į šiltą pasūdytą vandenį.

Gairės: kiek virti kaiušinius, kiaušinių virimas, minkštas kiaušinis, kietas kiaušinis, kiaušinis be lukšto
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodamas viešiai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs straipsniai

Daržovėse ir vaisiuose slypi pavojai?
Daržovėse ir vaisiuose slypi pavojai?
Dažniausiai toksinų kiekis daržovėse ir vaisiuose yra gerokai didesnis nei produktuose, kuriuos pagamino žmogus. Šios natūralios kenksmingos medžiagos gali tapti vėžio ar įgimtų negalavimų priežastimi.
Skaityti daugiau
Nemalonių kvapų panaikinimas
Nemalonių kvapų panaikinimas
Patarimų, kaip panaikinti nemalonius kvapus virtuvėje, rasite šiame straipsnyje.
Skaityti daugiau
Maistas kuris gali numarinti
Maistas kuris gali numarinti
Pastaruoju metu vis daugiau girdime: „Nuodai maiste“ „kosmetines priemones naudoti pavojinga sveikatai“, „nuodai mūsų aplinkoje“… Tai tampa mūsų tarpusavio diskusijų tema, tampa nauju įpročiu stebėti mais...
Skaityti daugiau
Visi naujausi receptai
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2021 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]