
Paprastai gruzdintas bulvytes galima paruošti gruzdintuvėje, tačiau čia mus dažnai išgąsdina didelis aliejaus kiekis. O mes pateiksime būdą, kuriam pagaminti prireiks tiek pat aliejaus, kiek ir kepant įprastas bulves.
Paimkite 6-7 vidutines bulves, nuplaukite ir nuvalykite. Būtų geriau, jei nuplautumėte dar kartą, kad liktų kuo mažiau krakmolo. Tokiam kiekiui bulvių užteks 300-400 ml aliejaus. Bulvės turi būti lygios, be jokių skylučių ir taškučių.
Ant stiprios ugnies užkaiskite keptuvę ir supilkite aliejų. Kol aliejus kais, galima paruošti bulves. Bulves galima supjaustyti įprastu peiliu, tačiau tik šiaudelių forma, kad bulvė vienodai apskrustų iš visų pusių.
Kol pjaustėte bulves, aliejus pakankamai įkaito, todėl jau galite pradėti kepti: į keptuvę sumeskite tik trečdalį paruoštų bulvių, kad jos tinkamai apskrustų. Kepti reiktų ne ilgiau nei 4 minutes. Ištieskite popierines virtuvines servetėles ir ant jų klokite bulvių juosteles, kad jos apdžiūtų ir nenudegintų karštu aliejumi. Kol bulvės guli ant servetėlių, jas pasūdykite ir apibarstykite norimais prieskoniais.
Tą pačią procedūrą atlikite ir su likusiomis bulvėmis. Paruošti visas šias bulves prireiks apie 20 minučių. Jei matote, kad trūksta aliejaus, pripilkite jo daugiau, tik leiskite įkaisti.
Taip galite labai greitai paruošti garnyrą prie įvairaus maisto. Be to, šis patiekalas tinkamas ir kaip užkanda, ir kaip priedas prie salotų, derantis su įvairiais padažais.