Paieška
Reklama

Pradžia Straipsniai Įdomybės ČIOP ČIOP pristatė naujam sezonui subrandintas naujienas (foto)

ČIOP ČIOP pristatė naujam sezonui subrandintas naujienas (foto)

2014-10-02 18:24:26
ČIOP ČIOP pristatė naujam sezonui subrandintas naujienas (foto)
Dvigubai didesnis studijos plotas, 5 žemynų virtuves atstovaujančių 10-ies virtuvės šefų komanda ir moderniausia šalyje virtuvės įranga – taip auksinio rudens sezoną pasitiko oficialų atidarymą surengusi didžiausia Lietuvoje kulinarinė studija ČIOP ČIOP.
 
Oficialaus atidarymo proga juostelę perkirpo Vilniaus meras Artūras Zuokas, ČIOP  ČIOP komandos atvyko pasveikinti Beata Nicholson, Viktorija Macijauskienė, Jean Claude Edorh ir Aleksandras Pogrebnojus su Monika Račiūnaite bei  įvairių restoranų savininkai ir virtuvės šefai.
 
Antradienio vakarą vykusiam renginiui specialias temines „Auksinio rudens“ vaišes paruošė prancūzas Marc D'Erceville, slovėnas Jure Glumac, lietuvis Jonas Jonušas ir ką tik prie ČIOP ČIOP komandos prisijungęs prestižinę kulinarijos mokyklą „Le Cordon Bleu London“ baigęs ir dvejomis „Michelin“ žvaigždutėmis apdovanotame restorane “Dinner by Heston Blumenthal” spėjęs padirbėti Edvinas Ališauskas (22).
 
Praėjusiais metais Vilniaus Ševčenkos g. loftų kvartale, 90 kv.m studijoje rezidavęs ČIOP ČIOP šį pavasarį pradėjo kurtis viename iš Žvejų g. pastatų, kuriame užima beveik visą pirmąjį aukštą. 200 kv. m patalpose įrengta ir  baras, delikatesų parduotuvėlė, o šiltuoju sezonu veikia terasa.
 
„Kūrėmės ir gražinomės palaipsniui, todėl naujas sezonas – puikus laikas prisistatyti viešai ir pasidalinti spėjusiomis subręsti naujienomis. Beje, nuo mūsų neatsiliko ir Vilniaus savivaldybė, puikiai sutvarkiusi krantinę ir pasirūpinusi automobilių stovėjimo vietomis, kurios itin pravers mūsų svečiams“, – teigė ČIOP ČIOP studijos vadovė Urtė Mikelevičiūtė.
 
 
Pasak jos, studijoje bus rengiamos įvairių šalių kulinarinės sesijos, vyks ne tik privatūs, bet ir visuomeniniai renginiai. Savo renginius ČIOP ČIOP jau organizavo Švedijos, Didžiosios Britanijos bei Latvijos ambasados, vietinio ir užsienio kapitalo, viešojo ir privataus sektoriaus įmonės ir savivaldybė.
 
„Jau kuris laikas plečiame savo paslaugų spektrą ir dirbame ties naujais įdomiais kulinariniais projektais. Iš karto po atidarymo, spalio 3 d., vykstame į kulinarinę kelionę po Gruziją, planuojame startuoti „LNK GO“ projekte, konsultuojame kitus restoranus bei maisto pramonės ar su tuo susijusias įmones”, –  komentavo ČIOP ČIOP savininkas Ronaldas Nagrockis.
 
Šį sezoną norintiems tobulinti kulinarinius sugebėjimus ČIOP ČIOP rengs modernios lietuviškos, prancūziškos, itališkos, britiškos, indiškos, vietnamietiškos, tailandietiškos, marokietiškos, meksikietiškos, perujietiškos, amerikietiškos bei fusion virtuvės kursus. Artimiausiu metu kulinarinė studija planuoja pasiūlyti į namų virtuves dar tik žengiančio maisto gaminimo būdo sous-vide (vakuume) edukacines sesijas.
 
 
Šiam gaminimo būdui pritaikytas buitines orkaites ir vakuumavimo stalčius ČIOP ČIOP turi vienintelė Lietuvoje. Galimybę naudotis moderniausia buitine technika studijai suteikė partnerystė su „Electrolux“ .
„Manome, jog didžiausios Lietuvoje kulinarinės studijos lankytojai turi turėti galimybę ne tik tobulintis pas geriausius virtuvės šefus, bet ir išbandyti karščiausias buitinės technikos inovacijas, kurias nulemia „Electrolux“ patirtis profesionalų rinkoje. Ne veltui mūsų kompanijos technika naudojasi net pusė „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintų Europos restoranų“, – sako „Electrolux“ generalinis direktorius Deimantas Kirlys.
 
Naujoje ČIOP ČIOP studijoje Vilniuje gali gaminti net 16 kulinarinių sesijų dalyvių  vienu metu, o renginių metu studija sutalpina net iki 100 žmonių.
 
ČIOP ČIOP kulinarines sesijas vedantys virtuvės šefai:
 
Anna Baranova (Lietuva) – moderni lietuviška virtuvė, Prancūzijos virtuvė, Tailando virtuvė, Italijos virtuvė, Maroko virtuvė, Meksikos ir kitų Pietų Amerikos šalių virtuvės Gyvenimo ir patirties sėmėsi Prancūzijos gastronomijos sostinėje Bordo, daug keliauja ir įkvėpimo semiasi  Azijos ir Pietų Amerikos bei Europos šalyse. 
 
Marc D'Erceville (Prancūzija) -–  moderni lietuviška virtuvė, Prancūzijos virtuvė.  Dirbo “Michelin” žvaigždutėmis pažymėtuose restoranuose Paryžiuje, Bretanėje bei Šveicarijoje, šią  vasarą atidarė naują mėsainių restoraną „Le Buthcer“ (Vilnius), taip pat yra vienas iš maisto turgaus „Open Kitchen“ iniciatorių. 
 
Jonas Jonušas (Lietuva) – Amerikietiškas BBQ, Peru virtuvė, Vietnamo virtuvė, Viduržemio jūros regiono virtuvė. Įkvėpimo semiasi keliaudamas po pasaulį ir skirtingas kultūras – Mongoliją, Peru, Kubą, Tobagą, Kiurasao (Curaçao), Vietnamą, Kretą. 
 
Jure Glumac (Slovėnija) – Fusion virtuvė, Viduržemio jūros regiono virtuvė. Ilgus metus dirbo ir vadovavo restoranui Liublianoje, daug keliavo po pasaulį, į Lietuvą atvyko prieš metus ir sėkmingai įsiliejo į gastronomijos pasaulį. Vienas iš maisto turgaus „Open Kitchen“ iniciatorių.
 
Ronaldas Nagrockis (Lietuva) – europietiška virtuvė, Italijos virtuvė, moderni lietuviška virtuvė. ČIOP ČIOP studijos savininkas, patirties sėmėsi Jamie Oliver restorane, dalyvavo įvairiuose kulinariniuose projektuose ir ne vienerius metus veda VIP renginius.
 
Riccardo Bondini (Italija) – Italijos virtuvė. Dirbo restoranuose Italijoje, Portugalijoje bei Prancūzijoje. Šiuo metu restorano „Cafe Monmartre“ virtuvės šefas. 
 
Tomas Rimvydis (Lietuva) – modernioji lietuviška virtuvė. Restorano „Diverso“ (Kaunas) virtuvės šefas. 
 
Edvinas Ališauskas (Lietuva) – Prancūzijos virtuvė, moderni lietuviška virtuvė). Baigė  Someljė mokyklą, „Le Cordon Bleu London“  bei dirbo “Dinner by Heston Blumenthal” (2 „Michelin“ žvaigždutės), “IDW Esperanza Resort”,
 
Gaspar Fernandes (Indija) – Britų virtuvė, indų virtuvė. Gastronomijos mokėsi Didžiojoje Britanijoje, dirbo garsiuose restoranuose bei 5* viešbučiuose. 
 
Rufus Chua (Singapūras) – Azijos virtuvė. Daug keliavo ir gyveno skirtingose šalyse, jo pagrindinis iššūkis – supažindinti su Azijos virtuvės principais ir išmokyti šios virtuvės patiekalus pasigaminti iš Lietuvoje randamų ingredientų.
 
Renginio nuotraukų galerija!
 
 
Gairės: kulinariniai mokymai, kulinariniai kursai, kitų šalių virtuvė, profesionalūs kulinariniai mokymai, visuomeniniai renginiai
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodamas viešiai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs straipsniai

Patogesnis maisto gaminimas naujoje virtuvėje!
Patogesnis maisto gaminimas naujoje virtuvėje!
Virtuvė – namų erdvė, kurioje praleidžiama nemažai laiko gaminant valgyti, bendraujant su šeimos nariais bei artimaisiais. Virtuvės kambaryje svarbiausia – funkcionalumas ir patogus baldų bei virtuvės įra...
Skaityti daugiau
Talentingas žmogus: neįtikėtinai gražios gėlės iš daržovių
Talentingas žmogus: neįtikėtinai gražios gėlės iš daržovių
Maisto drožinėjimo menas yra žinomas jau seniai, tačiau įraše pavaizduotas žmogus - tikras meistras. Jo išpjaustytos gėlės trodo beveik kaip tikros!
Skaityti daugiau
Mityba pagal zodiako ženklą
Mityba pagal zodiako ženklą
Kiekvienas gimęs po tam tikru zodiako ženklu yra apdovanotas išskirtinėmis charakterio savybėmis, tačiau ar žinojote, jog zodiako ženklas mums gali patarti ir kitais gyvenimo klausimais, tokiais kaip mity...
Skaityti daugiau
Visi naujausi receptai
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2023 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]