Jau kelis dešimtmečius ėduonies profilaktikai naudojamos tirpiosios fluoro druskos. Mat fluoro jonai kartu su seilėse esančiu kalciu dantų paviršiuje suformuoja rūgščių neįveikiamus kalcio fluorido kristalus, apsaugančius dantis nuo ardomojo rūgščių po...
Tikriausiai kiekvienas gerai pamena kokia skani ir kvapni yra šviežių mėtų arbata. Iš tiesų mėta yra ne tik skani ir aromatinga, bet turi ir begalę gydomųjų savybių. Tad sužinokime kokių negalavimų galime išvengti gerdami šią nuostabią arbatą.
Vienas iš pagrindinių veiksnių, neleidžiančių atsirasti antsvoriui - greita medžiagų apykaita. Vieniems tai - gamtos dovana, kitiems tenka to tik pavydėti. Medžiagų apykaitą pagreitinti galima sportuojant, ją greitina ir tam tikri maisto produktai.
Kokios asociasijos kyla išgirdus žodį šokoladas? Meilė, aistra, džiaugsmas, norai... Ne veltui. Net mokslas įrodė šviesiąją šio produkto pusę mūsų organizmui.
Daumuma mėgstame tortus, pyragaičius ir kitus gardumynus, į kurių sudėtį dažnai įeina cinamonas. Tačiau šio prieskonio perdozavimas gali grėsti rimtais sveikatos sutrikimais.
Saldiklis - tai medžiaga neturinti cukraus. Ji vartojama maisto produktų pasaldinimui. Taip pat saldikliai maisto gamyboje naudojami ir norint sumažinti patiekalų kaloringumą, kas ypač aktualu turintiems viršsvorio ar sergantiems cukriniu diabetu.