Ragauk.lt

Velykų keksiukai dviejų rūšių

Velykų keksiukai dviejų rūšių

Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Porcijų kiekis: 20
Ingredientai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Reikalingos dviejų dydžių keksiukų kepimo formos (didesnio ir mažesnio skersmens).

  2. Sviestą atšildome iki kambario temperatūros ir plakame jį mikseriu 4 minutes, kol pabals.

  3. Suberiame visą cukrų, plakame apie 5 minutes.

  4. Kiaušinius išplakame plakimo šluotele atskirame inde.
    Pilame po truputį į sviesto ir cukraus plakinį ir plakame, kol masė pasidarys švelni, be cukraus kristaliukų.
    Patikriname pirštais.

  5. Miltus ir krakmolą persijojame 3 kartus, kad miltai gautų oro.
    Supilame persijotą mišinį į sviesto, cukraus ir kiaušinių plakinį.
    Atidžiai maišome 20 - 30 sekundžių.

  6. Obuolius nuplauname, nelupame.
    Išimame sėklalizdžius ir supjaustome žiedeliais, kad viduryje būtų apskrita anga.

  7. Pirmųjų keksiukų gaminimas:
    Keksiukų kepimo formos duobutes ištepame aliejumi.
    Į formelės dugną dedame obuolio žiedą, į vidurį - vyšnią.
    Ant viršaus iki pusės pilame kekso masę.

  8. Antrųjų keksiukų gaminimas:
    Į mažesnės formelės dugną dedame tik vyšnią.
    Iki pusės užpilame kekso tešlos mase.

  9. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
    Dedame keksiukų formas ir kepame apie 30 - 40 minučių, kol viršus pagels.
    Išimame ir atvėsiname.

  10. Keksiukų su obuoliais nepuošiame.
    Tik apverčiame juos, kad būtų patiekiami dugnu į viršų.

  11. Keksiukus su vyšnia papuošiame cukraus glajumi ir uždedame po dvi šokoladines kiškučio auseles.