Ragauk.lt

Tortas su romu

Tortas su romu

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 20
Ingredientai Tešlai:
Ingredientai Kremui:
Ingredientai Glajui:
Gaminimo instrukcija:
  1. Iš sviesto, 180 g cukraus, kiaušinių, miltų ir kepimo miltelių užminkykite tešlą.

  2. Iškepkite iš 1/3 tešlos paplotį.

  3. Į likusią tešlą suberkite kakavos miltelius, supilkite pieną, permaišykite ir iškepkite dar du tamsius papločius.

  4. Kiekvieną paplotį kepkite apie 15 min. iki 190 C įkaitintoje orkaitėje, atvėsinkite ir gausiai pašlakstykite romu.

  5. Pasiruoškite kremą: standžiai išplakite plakamąją grietinėlę su 125 g cukraus, vaniliniu cukrumi bei standikliu.

  6. Kelis šaukštus išplaktos grietinėlės atidėkite tortui papuošti, o likusią įmaišykite į grietinę (25%).

  7. Ant plokščios lėkštės padėkite vieną tamsųjį paplotį, paskirstykite ant jo likusį kremą ir uždenkite antru tamsiu papločiu.

  8. Šonus aptepkite atidėta plakta grietinėle.

  9. Paruoškite glajų iš cukraus miltelių ir romo, aptepkite torto viršų ir pernakt pastatykite šaltai, kad įsigertų.

  10. Prieš patiekdama apibarstykite kakavos milteliais.