Ragauk.lt

Šventinis šokoladinis tortas

Šventinis šokoladinis tortas

Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Porcijų kiekis: 8
Ingredientai Kremui:
Ingredientai Glajui:
Ingredientai Biskvitui:
Gaminimo instrukcija:
  1. Atskirai iškepame biskvitus - kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių ir palaikome šaltai (kad lengviau išsiplaktų).

  2. Trynius mediniu šaukštu ištriname su cukraus pudra ir kakava, supilame tirpintą šokoladą ir sviestą.

  3. Kitame inde išplakame baltymus. Išplaktus baltymus atsargiai sumaišome su tryniais.

  4. Miltus persijojame, kad juose būtų daugiau oro, ir dalimis suberiame, kartu su kepimo milteliais į nuolat maišomą tešlą.

  5. Tešlą pilame į pergamentiniu popieriumi išklotą , sviestu pateptą ir miltais arba džiūvėsėliais pabarstytą formą.

  6. Ruošiame kremą: grietinėlę išplakame ir pamažu sumaišome su tirpinta želatina.

  7. Biskvitą ir kremą dedame sluoksniais į formą ir paliekame nakčiai.

  8. Išverdame glazūrą: šokoladą ir sviestą šildome vandens vonelėje. Sustengusį tortą padengiame glazūra.