Ragauk.lt

Šventinė kiaušinienė

Šventinė kiaušinienė

Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Porcijų kiekis: 2
Ingredientai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinius su pienu išplakite, į juos sutarkuokite fermentinį ir sutrupinkite pelėsinį sūrį, špinatus, prieskonius. Išmaitykite.

  2. Įkaitintame aliejuje apkepinkite svogūnus, juos suverskite į kiaušinių masę, išmaišykite.

  3. Yra trys kepimo variantai:

    1. Kiaušinių masę kepti ant nedidelės ugnies, uždengtu dangčiu, ant viryklės.
    2. Kiaušinių masę dėti į karščiui atsparų, riebalais išteptą indą ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol paviršius ims ruduoti.
    3. Pats skaniausiai - jeigu turite keptuvę, tinkamą naudoti ir ant viryklės, ir orkaitėje (ketaus), kiaušinių masę suverskite į ją ir ant nedidelės ugnies kiaušinienę palaikykite ant viryklės, kol masė pradės tirštėti. Tuomet dėti kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitė, kol paviršius pradės ruduoti.