Ragauk.lt

Sprandinės vyniotinis ,,Siurprizas"

Sprandinės vyniotinis ,,Siurprizas"

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 8
Ingredientai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Sprandinę perpjauti išilgai, kad gautųsi gabalas apie 1,5 cm storio. Nestipriai išmušti. Kiaulieną pabarstyti prieskoniais bei druska ir pipirais iš abiejų pusių.

  2. Špinatus šutinti karštame vandenyje. Bruknes sutrinti. Špinatus sumaišyti su bruknėmis. Sprandinę aptepti špinatų-bruknių mase. Susukti, kad špinatai su bruknėmis būtų viduje ir stipriai surišti siūlu. Iš visų pusių vyniotinį aptepti medumi. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temp. karščio. Vyniotinį dėti į kepimo maišelį ir kepti orkaitėje apie 1 valandą. Leisti atvėsti maišelyje ir tik tada pjaustyti rekėlemis.