Ragauk.lt

Smėlinis pyragas

Smėlinis pyragas

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 12
Ingredientai Tešlai:
Ingredientai Glajui:
Gaminimo instrukcija:
  1. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros.

  2. Minkštą sviestą arba margariną išplakti iki purios masės.

  3. Plakant po truputį suberti cukrų, druską, vanilinį cukrų, citrinos žievelę bei įmušti kiaušinius.

  4. Miltus sumaišyti su krakmolu ir kepimo milteliais. Juos persijoti ir po šaukštą suberti į kiaušinių ir sviesto masę.

  5. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą keturkampę formą ir kepti 65-75 minutes.

  6. Šokoladą sulaužyti gabalėliais, kartu su kokoso aliejumi sudėti į mažą dubenėlį ir išlydyti karšto vandens vonelėje. Gerai išmaišyti. Šiuo glajumi aptepti atvėsusį pyragą.