Ragauk.lt

Slyvų pyragas

Slyvų pyragas

Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Porcijų kiekis: 8
Ingredientai Įdarui:
Ingredientai Tešlai:
Ingredientai Aptepimui:
Gaminimo instrukcija:
  1. Pirmiausiai pasigaminame tešlą: į didelį dubenį suberiame miltus (sumaišytus su mielėmis), viduryje padarome įdubimą ir supilame šaltą vandenį, cukrų, aliejų ir vanilę. Minkome tešlą, kol nebelimpa prie rankų. Po to uždengiame rankšluosčiu ir paliekame šiltai, kad padvigubėtų.

  2. Tešlą dar kartą išminkome ir padaliname į dvi dalis. Vieną dalį įtiesiame į kepimo formą (ši dalis turi būti didesnė 3/4), o kitą pasiliekame papuošimui (1/4).

  3. Tešlą subadome šakute ir sudedame slyvų puseles, sumaišytas su cukrumi, cinamonu ir džiūvėsėliais.

  4. Viršų uždengiame likusia tešla.

  5. Aptepame viską kiaušinio plakiniu ir kepame 45-55 minutes 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje.