Ragauk.lt

Pyragas su riešutais

Pyragas su riešutais

Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Porcijų kiekis: 15
Ingredientai Įdarui:
Ingredientai Tešlai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus, kiaušinį, sviestą, cukrų ir druską kapoti peiliu, kol sviestas taps mažais gabaliukais. Po to gerai išminkyti ir padėti į šalytuvą pusei valandos.

  2. Įdarui riešutus sukapoti. Puode ištirpdyti sviestą, supilti cukrų ir pastoviai maišant kaitinti, kol cukrus visiškai ištirps ir taps karamelinės spalvos. Tuomet supilti grietinėlę ir užvirinti (jei pilant grietinėlę cukrus sušoksta i gabalėlius, tai reikia pakaitinti, kol jie ištirps). Supilti riešutus ir vėl užvirinti.

  3. Du trečdalius tešlos iškočioti ir įkloti į paruoštą 24 cm formą, padarant pyragui kraštus. Tešlą subadyti šakute.

  4. Supilti įdarą. Iškočioti likusią tešlos dalį ir uždengti pyragą. Gerai užspausti kraštus, kad neišbėgtų įdaras.

  5. Kepti apie 45 min 180C orkaitėje. Pjaustyti tik atvėsusį. Skanaus