Ragauk.lt

Prancūziškos bandelės

Prancūziškos bandelės

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 4
Ingredientai Tešlai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Į miltus beriame druską, pieną, cukraus pudrą ir kiaušinį. Viską gerai išmaišome.

  2. Tuomet dedame ištrintas mieles ir gautą masę išminkome tol, kol gausis vientisa elastinga tešla. Tešlą uždengiame drėgnu rankšluosčiu ir paliekame apie 2 val. kilti šiltoje vietoje.

  3. Tešlos tūris turi padvigubėti. Tuomet spustelėkite tešlą - ji turi atšokti. Ir vėl reikia susukti tešlą į rankšluostį ir dėti valandai į šaldytuvą.

  4. Sviestui leisti suminkštėti ir kočėlu išvolioti. Iškočioti tešlą, suformuoti stačiakampį ir į vidurį padėti sviestą. Užlenkti tešlos galus taip, kad per gautus sulenkimus, ją būtų galima padalinti į 4 dalis.

  5. Pusvalandžiui dar įdedame į šaldytuvą.

  6. Išvoliokite tešlą kočėlu ir peiliu supjaustykite į trikampius. Jei norite, dabar galite dėti įdarą, pvz. uogienę.

  7. Susukite trikampius, pradedant nuo plačios jų dalies ir išdėliokite ant riebalais išteptos kepimo skardos. Valandai palikite.

  8. Aptepkite kiaušinio plakiniu sumaišytu su dviem šaukštais vandens. Kepti 220 C temperatūroje 10 minučių ir 180 - 5 minutes, kol gražiai parus.