Ragauk.lt

Migdolinis tortas

Migdolinis tortas

Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Porcijų kiekis: 8
Ingredientai Tešlai:
Ingredientai Glajui:
Gaminimo instrukcija:
  1. Riešutus ir migdolus smulkiai sukapojame ir sutriname su cukrumi, tryniais ir trupučiu vandens, kad masė būtų puri ir vientisa.

  2. Baltymus išplakame iki standžių putų ir su miltais bei kepimo milteliais atsargiai įmaišome į anksčiau padarytą masę.

  3. Paruoštą tešlą sudedame į sviestu išteptą tortinę ir kepame vidutinio karštumo orkaitėje (180 laipsnių) 35-40 min.

  4. Atvėsintą tortą apipilame romo glajumi gautu gerai ištrynus cukraus pudrą, vandenį ir romą.

  5. Torto pakraščius papuošti glajuje pavilgytais riešutais.

  6. Apie 2 min. tortą apipiltą glajumi palaikome šiltoje orkaitėje.