Ragauk.lt

Meduolis

Meduolis

Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Porcijų kiekis: 10
Ingredientai Tešlai:
Ingredientai Reikės:
Gaminimo instrukcija:
  1. Medų, cukrų, sviestą ir 3 šaukštus vandens pašildyti, išmaišyti ir atvėsinti.

  2. Į miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir maltais prieskoniais. Į medaus masę įmušti kiaušinius ir maišant palaips­niui suberti miltus.

  3. Pailgą 35 cm ilgio kepimo formą iš­tepti riebalais ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti tešlą. Viršų papuošti migdolais. Kepti 50 minučių, 175 laipsnių orkaitėje.

  4. Meduolis iškepęs, jei iš jo ištrauktas medinis smeigtukas yra sausas. Iške­pusį meduolį palikti formoje 30 minu­čių, kad atvėstų. Išimtą kepinį suvy­nioti į foliją.