Ragauk.lt

Mažo kaloringumo salotos

Mažo kaloringumo salotos

Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Porcijų kiekis: 2
Ingredientai Padažui:
Ingredientai Salotoms:
Gaminimo instrukcija:
  1. Stiklinę ekologiškų ar iš patikimo ūkininko pirktų kviečių grūdų gerai nuplauname po šaltu vandeniu (plovimui tinka ozonuotas arba jonizuotas vanduo) ir užmerkiame 24 valandoms, kad būtų apsemti bent 1 cm virš grūdų. Jei turime galimybę, padarome tarpinius 1 ar 2 perplovimus. Po to kai jau pamirkėme, dar kartą nuplauname ir drėgnus supilame į gilią lėkštę ar dubenį ir uždengiam taip, kad oras šiek tiek galėtų cirkuliuoti, bet drėgmė išsilaikytų. Pastatome 22-25 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje. Ir viskas, po 12 val. grūdai perplaunami ir valgomi arba perplaunami ir dar palaikomi. Net jei daigelis dar nepasirodė, visi procesai grūdo viduje jau prasidėję.
    Skaniausia, perplauti šiltu vandeniu ir tada valgyti. Jei nesuvalgote iš karto, toliau dar keletą dienų galima laikyti šaldytuve. Jei daigelis viršijo 3 milimetrus, grūdai valgyti netinkami, jie NUODINGI - būtina juos išmesti.

  2. Obuolius supjaustome kubeliais.

  3. Džiovintus abrikosus galima taip pat susmulkinti ir viską sumaišome su medumi ir jogurtu.

  4. Skanu ir sveika!