Ragauk.lt

Kriaušinis tortas

Kriaušinis tortas

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 8
Ingredientai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinių trynius su 50 g cukraus išplakti iki standžių putų, baltymus su 110g cukrumi taip pat išplakti iki putų.

  2. Miltus, kakavą, kepimo miltelius ir krakmolą suberti į kiaušinių masę.

  3. Gale sudėti sukapotus riešutus ir supilti ištirpintą sviestą, gerai išmaišyti.

  4. Tortinę formą ištepti sviestu, pabarstyti džiūvėsėliais ir supilti masę.

  5. Kepti įkaitintoje iki 190C temp orkaitėje apie pusvalandį.

  6. Iškeptą tortą atšaldyti, išimti iš formos.

  7. Kriaušes nulupti, supjaustyti skiltelėmis.

  8. Vandenį užvirinti kartu su 50 g cukraus, citrinos sultimis, sudėti kriaušes ir 10 min. pavirti. Išvirtas kriaušes atšaldyti.

  9. Grietinėlę suplakti su 60 g cukraus iki standžių putų.

  10. Biskvitą perpjauti į 3 dalis, 2 dalis sutepti uogiene, sudėti kriaušių skilteles ir ant viršaus uždėti grietinėlę.

  11. Visas dalis sudėti vieną ant kitos.

  12. Torto viršų papuošti grietinėle ir kriaušėmis, šonus migdolų lapeliais.