Ragauk.lt

Kraujinė dešra su bulvių piurė

Kraujinė dešra su bulvių piurė

Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Porcijų kiekis: 15
Ingredientai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Nuskutame bulves, susmulkiname ir išverdame.

  2. Bulves sutriname bulvių trintuve.

  3. Užviriname pieną. Supilame jį į bulvių tyrę, sudedame sviestą, druską.

  4. Viską elektriniu plaktuvu gerai išplakame, kad neliktų bulvių gabaliukų.

  5. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome nestorais žiedais.

  6. Cukrų supilame į metalinį puodą ir ant nesmarkios ugnies užviriname karamelę.

  7. Obuolių žiedus paeiliui panardiname į susidariusį cukraus sirupą.

  8. Kraujinę dešrą supjaustome riekelėmis, apkepiname nedideliame kiekyje aliejaus.

  9. Serviruojame į lėkštes po 7 gabalėlius dešros, du žiedus karamelizuotų obuolių ir po tris didelius šaukštus bulvių piurė.

  10. Puošiame petražolių šakelėmis.