Ragauk.lt

Kepintų daržovių mišrainė su naminiu majonezu ir žolelėmis ant juodos duonos skrebučio

Kepintų daržovių mišrainė su naminiu majonezu ir žolelėmis ant juodos duonos skrebučio

Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Porcijų kiekis: 5
Ingredientai:
Ingredientai Majonezui:
Gaminimo instrukcija:
  1. Supjaustyti duoną plonomis riekelėmis ir nupjauti kraštus. Aliejumi ištepti kepimo skardą ir sudėti duonos riekeles. Svarbu palikti tarpus tarp kiekviens riekutės, kad kepant, apskrustų ne tik viršus, bet ir kraštai. Užbarstyti ant duonos riekių druskos, pipirų, smulkintų česnakų. Kepti įkaitintoje iki 180°C temp. orkaitėje, kol gražiai apskrus (naudoti grilio rėžimą). Apskrudus, iškarto pabarstyti duoną sūriu.

  2. Naminis majonezas. Inde gerai suplakti vieną kiaušinį, du kiaušinių trynius kartu su citrinos sultimis, garstyčiomis bei druska. Tada, lėta srove, supilti aliejų ir vėl gerai išplakti. Galima pagardinti mėgstamais prieskoniais, medumi ar krapais.

  3. Mišrainė. Nedideliais kubeliais supjaustyti daržoves ir sudėti jas apkepti į įkaitintą aliejų bei pagardinti žolelėmis. Kepti, kol suminkštės. Atvėsusias daržoves
    sumaišyti su naminiu majonezu bei patiekti su skrudinta duona.

    Skanaus.