Ragauk.lt

Kalėdiniai keksiukai

Kalėdiniai keksiukai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 8
Ingredientai Tešlai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Mieles išmaišykite šiltame piene.

  2. Į pieną supilkite išplaktus kiaušinius su sviestu ir cukrumi.

  3. Suberkite kvietinius miltus.

  4. Razinas ir džiovintus vaisius užpilkite romu ar brendžiu ir palaikyti 10-15 minučių.

  5. Į tešlą sudėkite vaisius, smulkiai sutarkuotą apelsino žievelę ir vanilės ekstraktą.

  6. Tešlą gerai išmaišykite, kad neliktų miltų gumuliukų.

  7. Tešlą supilstykite į keksiukų kepimo formeles.

  8. Kepkite 5 minutes 210° C orkaitėje, po to sumažinkite temperatūrą iki 185° C ir kepkite dar apie 35 minutes. Kadangi turiu didesnes nei įprasta keksiukų kepimo formeles, tai kepimo laikas pailgėja, tačiau jei kepsite įprastose, standartinio dydžio formelėse, užtenka kepti apie 20-25 minutes.