Ragauk.lt

Imbierinis tortas Kalėdoms

Imbierinis tortas Kalėdoms

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 10
Ingredientai:
Ingredientai Papuošimui:
Gaminimo instrukcija:
  1. Į miltus sutarkuoti sviestą, įberti žiupsnį druskos, šaukštą cukraus ir paminkyti. Supilti sirupą, išminkyti ir padėti kelioms valandoms į šaldytuvą.

  2. Moliūgų masę sumaišyti su vaniliniu cukrumi (1 šaukštas), ciberžole, 4 šaukštais cukraus pudros, keliais šaukštais citrinos sulčių, tarkuotu imbieru.

  3. Išplaktus kiaušinius sumaišyti su grietine, varške, krakmolu, supilti į moliūginę masę ir gerai permaišyti.

  4. Gautą kremą supilti į skardą, išklotą atšaldyta tešla.

  5. Ištraukus iš orkaitės pyragą atvėsinti. Jis sukrenta ir tai normalu. Ant dar kiek šilto pyrago supilti panna kottą - pagamintą grietinėlę pusę minutės pavirus su žele cukrumi ir puse šaukšto vanilinio cukraus.

  6. Vandenį sumaišyti su mangų kompotu, želės cukrumi ir pavirti pusę minutės. Kai kiek atvės, galima dar paskaninti citrinos sultimis ir supilti ant vaisiais, riešutais, papuošto torto. Aš kepiau iš karto 2 tortus, juos papuošiau skirtingai.