Ragauk.lt

Baklažanų užkepėlė su mėsa ir persikų padažu

Baklažanų užkepėlė su mėsa ir persikų padažu

Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Porcijų kiekis: 2
Ingredientai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Baklažaną supjaustome riekelėmis, pabarstome druska ir paliekame 1 val. Tuomet gaminame padažą: smulkiais kubeliais supjaustome svogūną, česnaką ir pakepiname alyvuogių aliejuje. Tuomet įdedame pomidorų pastos, įpilame vyną, jį išgariname. Sudedame sutrintus pomidorus, bei persikus, žalumą bei verdame kol padažas pradeda tirštėti.

  2. Nusausiname baklažaną, apkepame jį miltuose, kiaušinių plakinyje ir džiūvėsiuose iš abiejų pusių, o apkeptus dedame į skardą. Ant viršaus dedame maltą mėsą su prieskoniais ir kepame 180°C temp. orkaitėje apie 25 min.
    Iškepus patiekiame su padažu ir pomidorais.