Ragauk.lt

Apkepas su vištienos įdaru

Apkepas su vištienos įdaru

Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Porcijų kiekis: 5
Ingredientai Įdarui:
Ingredientai Tešlai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Į dubenį suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, sudėkite sviesto gabaliukus (kambario temperatūros), druską ir smulkiai sutarkuotą sūrį. Rankomis išminkykite tešlą.

  2. Į kepimo formą įtieskite iškočiotą tešlą. Pašaukite į 180° C orkaitę 15 minučių.

  3. Susmulkinkite grybus (miško, bent du kartus nuvirtus arba pievagrybius), sumalkite vištienos filė, sūrį sutarkuokite, svogūną sukapokite. Šiuos produktus (išskyrus sūrį) sumaišykite su 10 proc. riebumo grietinėle, krakmolu, druska ir pipirais.

  4. Įdarą sudėkite ant tešlos. Viršų apibarstykite sūriu.

  5. Kepkite 30 minučių (taip pat 180° C orkaitėje).