Ragauk.lt

Apkepas

Apkepas

Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Porcijų kiekis: 4
Ingredientai Reikės:
Gaminimo instrukcija:
  1. Bulves sudėkite į verdantį vandenį ir virkite apie 20 minučių, kol suminkštės. Kai nukošite nuo virtų bulvių vandenį, įdėkite sviesto gabaliuką, įpilkite grietinės ir pieno. Bulves gerai sutrinkite ir išmaišykite.

  2. Įkaitinkite keptuvėje augalinį aliejų. 2-3 minutes pakepinkite sukapotus česnakus ir svogūnus. Po to sudėkite kubeliais supjaustytą cukiniją ir patroškinkite apie 5 minutes.

  3. Sudėkite į keptuvę faršą (kiaulienos sumaišytą su jautienos) ir pakepinkite viską maišant dar apie 5 minutes.

  4. Feta sūrį supjaustykite kubeliais ir apibarstykite prieskoniais. Sudėkite sūrį į keptuvę. Gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

  5. Keptuvės turinį perkelkite į kepimo indą.

  6. Ant mėsos ir cukinijos įdaro sudėkite bulvių košę.

  7. Ant išlyginto apkepo paviršiaus sudėkite sutarkuotą sūrį.

  8. Pašaukite į 200° C orkaitę 30-35 minutėms.