Paieška
Reklama

Žemaičių blynai su varške

  • 0 0 0
3 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 6
Ingredientai:
  • Bulvės , 6 vnt.;
  • Kiaušiniai , 3 vnt.;
  • Miltai , 3 v.š.;
  • Druska , 3 žiups.;
  • Džiūvėsėliai, malti , 4 v.š.;
  • Varškė , 300 gr.;
  • Aliejus kepimui , 100 ml;
  • Grietinė , 50 gr.;
  • Sviestas , 50 gr.;
  • Mairūnas , 1 žiups.;
Gaminimo instrukcija:
Bulves išvirti su lupenomis, nulupti, sumalti, įmušti 2 kiaušinius, įberti druskos, miltus ir gerai išminkyti tešlą. Įdarui sumaišyti varškę, 1 kiaušinį, mairūną ir druskos pagal skonį. Iš bulvių tešlos darytis paplotėlius, įdėti šaukštą varškės įdaro, suformuoti ovalius žemaičių blynus ir apvolioti juos džiūvėsėliuose. Kepti aliejuje ant nestiprios ugnies, kol gražiai apskrus. Padažui pakaitinti grietinę ir sviestą, paskaninti druska.
Receptą atsiuntė Svetlana
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2022 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]