Šokoladas (sudėtyje turi būti mažiausiai 50 proc. kakavos)
;
SANTA MARIA ANCHO STYLE aitriosios paprikos
, 2 a.š.;
Apelsinas, žievelė, tarkuota
, 1 vnt.;
Mediniai krapštukai ar ledinukų lazdelės
, 1 pak.;
Riešutai
, 150 gr.;
Zefyrai
, 300 gr.;
Akcijos.lt - maisto prekių akcijų leidiniai vienoje vietoje.
Gaminimo instrukcija:
Susmulkinkite riešutus ir šiek tiek pakepinkite.
Pašildykite šokoladą virš verdančio vandens arba mikrobangų krosnelėje (nustatę mažą galią). Įdėkite tarkuotos apelsino žievelės, aitriųjų paprikų ir sumaišykite.
Suberkite riešutus ar pasirinktus barstinius į atskiras lėkštes.
Medinius krapštukus ar lazdeles maždaug iki pusės įsmeikite į zefyrą. Panardinkite į šokoladą, palaukite, kol nuvarvės, ir pavoliokite į pasirinktus barstinius ar riešutus. Sustatykite aukštoje stiklinėje ar kepimo skardoje, kad sustingtų.
Paruoškite visus zefyrus ir patiekite, kai šokoladas sukietės.