Akcijos.lt - maisto prekių akcijų leidiniai vienoje vietoje.
Gaminimo instrukcija:
Kiaulės pūslę nuplauti, išversti, su kempinėle ir druska atsargai išplauti vidinę pusę. Aš per naktį, norėdama panaikinti kvapą, ją dar laikiau šaldytuve, ištrintą druska, pipirais ir česnakais. Prieš gaminant vėl gerai išplauti, nuvalyti ir atversti vėl atgal.
Skilandžio gamyba - šventas reikalas. Viskas turi būti švaru ir nedrėgna. Mėsos plauti negalima. Ją supjaustyti kubeliais. Mano mėsytė buvo kiek perdaug riebi.
Paruošti druskos, cukraus, brendžio, prieskonių, česnakų mišinį ir įmaišyti į mėsą neminkant. Kelias valandas palaikyti uždengtą mėsytę vėsiai, kad "susigyventų".
Mėsą į pūslę kišti dešrų kimšimo tūbele. Reikia elgtis labai atsargai - nuolat išleisti iš pūslės orą, pūslę vis masažuoti, kimšti taip, kad nebūtų oro tarpų, nes surūdys. Standžiai prikimštą užrišti.Kelias dienas palaikyti šaltai, vis pavartyti. Po to pagaminti 2 medines lenteles, jomis skilanduką suspausti ir pakabinti. Aš lenteles surišau guma - buvo patogu perstumti į kitą vietą, paveržti.
Savo gaminį 2 mėnesius vytinau vėsioje kaimo troboje, po to atsivežiau į miestą, nuėmiau lenteles ir džiovinau įdėtą į medinį krepšelį kambario temperatūroje. Rūkinimo mano tėvai atsisakė dar mūsų vaikystėje vardan sveikatos.
Skilandukus geriausia gaminti vėlų rudenį arba ankstyvą pavasarį.