Akcijos.lt - maisto prekių akcijų leidiniai vienoje vietoje.
Gaminimo instrukcija:
Šaltus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir išsijoti ant stalo.
Įmaišyti supjaustytą šaltą sviestą.
Padaryti įdubimą. Į jį suberti druską ir supilti atšaldytą grietinę. Viską gerai suminkyti šaltomis rankomis ir suformuoti kepaliuką. Jį uždengti ir 30 min. laikyti šaldytuve.
Tešlą iškočioti ir palaikyti šaldytuve 30 min. Kočiojimo ir šaldytomo procesą kartoti dar 2 kartus.
Sluoksniuota tešla iškloti kepimo skardą. Kraštus šiek tiek užlenkti, kad nenubėgtų įdaras, o pačią tešlą subadyti šakute.
Kiaušinius išplakti su grietine.
Sumaišyti susmulkintus bazilikus, druską, pipirus, česnaką. Grietinės ir kiaušinių plakinį išmaišyti su prieskoniais.
Sudėti pomidorų gabaliukus ir susmulkintą svogūną.
Viską galima pabastyti druska ir pipirais.
Kepti 200°C orkaitėje 20-25 minutes.
Skanaus!
Beje, sluoksniuotą tešlą gaminau su grietine, tačiau receptų kaip pasigaminti šios rūšies tešlą yra ne vienas ir ne du, tad kokią sluoksniuotą tešlą naudosite ar gaminsite Jūsų pasirinkimas. Įdarui taip pat galima naudoti viską, ką tik mėgstate. :)