Paieška
Reklama

Velykų keksiukai dviejų rūšių

  • 0 0 0
2 įvertinimai | 0
Kategorijos: Keksų receptai, Kepiniai
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 20
Ingredientai:
  • Sviestas 82 % , 175 gr.;
  • Cukrus , 200 gr.;
  • Kiaušiniai , 5 vnt.;
  • Miltai kvietiniai, Karališki , 150 gr.;
  • Bulvių krakmolas , 50 gr.;
  • Aliejus , 2 v.š.;
  • Obuoliai, vidutinio dydžio , 3 vnt.;
  • Vyšnios, gali būti šaldytos , 20 vnt.;
  • Baltas cukraus glajus tūbelėje , 30 gr.;
  • Šokoladiniai papuošimai ausytės , 20 vnt.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Reikalingos dviejų dydžių keksiukų kepimo formos (didesnio ir mažesnio skersmens).
  2. Sviestą atšildome iki kambario temperatūros ir plakame jį mikseriu 4 minutes, kol pabals.
  3. Suberiame visą cukrų, plakame apie 5 minutes.
  4. Kiaušinius išplakame plakimo šluotele atskirame inde.
    Pilame po truputį į sviesto ir cukraus plakinį ir plakame, kol masė pasidarys švelni, be cukraus kristaliukų.
    Patikriname pirštais.
  5. Miltus ir krakmolą persijojame 3 kartus, kad miltai gautų oro.
    Supilame persijotą mišinį į sviesto, cukraus ir kiaušinių plakinį.
    Atidžiai maišome 20 - 30 sekundžių.
  6. Obuolius nuplauname, nelupame.
    Išimame sėklalizdžius ir supjaustome žiedeliais, kad viduryje būtų apskrita anga.
  7. Pirmųjų keksiukų gaminimas:
    Keksiukų kepimo formos duobutes ištepame aliejumi.
    Į formelės dugną dedame obuolio žiedą, į vidurį - vyšnią.
    Ant viršaus iki pusės pilame kekso masę.
  8. Antrųjų keksiukų gaminimas:
    Į mažesnės formelės dugną dedame tik vyšnią.
    Iki pusės užpilame kekso tešlos mase.
  9. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
    Dedame keksiukų formas ir kepame apie 30 - 40 minučių, kol viršus pagels.
    Išimame ir atvėsiname.
  10. Keksiukų su obuoliais nepuošiame.
    Tik apverčiame juos, kad būtų patiekiami dugnu į viršų.
  11. Keksiukus su vyšnia papuošiame cukraus glajumi ir uždedame po dvi šokoladines kiškučio auseles.
Receptą atsiuntė Alma
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2021 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]