Paieška
Reklama

Varškės tortukas

  • 3.0 5 3
4 įvertinimai | 0
Kategorijos: Tortų receptai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 12
Įdarui:
  • Varškė , 300 gr.;
  • Citrinos sultys , 2 v.š.;
  • Vyšnių želė , 1 pak.;
  • Grietinė , 0,5 stikl.;
  • Cukrus , 0,5 stikl.;
Tešlai:
  • Kiaušiniai , 6 vnt.;
  • Miltai , 1 stikl.;
  • Cukrus , 1 stikl.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Atskiriame baltymus nuo trynių. Trynius sumaišome su cukrumi, o baltymus išplakame iki standžių putų.
  2. Suberiame miltus į baltymus, išmaišome ir sukrečiame trynius su cukrumi.
  3. Tešlą krečiame į sviestu pateptą ir miltais apibarstytą skardą ir dedame į 180 laipsnių įkaitusią orkaitę. Kepame apie 20-30 min.
  4. Darant žėlė pilti tik 1 stiklinę vandens, išplakti varškę su cukrumi, grietine, sultimis ir supilti žėlė.
  5. Pjaustom siūlu biskvitą į 2 paplotėlius, apšlakstome rūgščios uogienės sirupu ir sluoksniuojame tortą formoje, nes pertepimas yra tirštas.
  6. Dedame į šaldytuvą maždaug 3 valandoms, kad sustengtų. Tuo tarpu pasigaminame kito skonio želė, o sustingusį tortą puošiame uogomis ar vaisiais, pilame atvėsusią žėlė (neišėmus iš formos). Vėl pastatome į šaldytuvą 2-3 valandoms.
Receptą atsiuntė Dana
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2022 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]