Paieška
Reklama

Varškės pyragas

  • 0 0 0
2 įvertinimai | 0
Kategorijos: Pyragų receptai, Kepiniai
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 12
Ingredientai:
  • Miltai , 300 gr.;
  • Varškė , 600 gr.;
  • Kiaušiniai , 3 vnt.;
  • Cukrus , 300 gr.;
  • Grietinė , 150 gr.;
  • Sviestas , 180 gr.;
  • Kepimo milteliai , 1 a.š.;
  • Druska , 1 žiups.;
  • Kukurūzų miltai , 5 a.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Visų pirma paruošiam tešlą. Į puodą dedam miltus, kepimo miltelius ir druską. Išmaišom. Sviestą išlydome ant nedidelės ugnies, beriame 150 g cukraus ir gerai išmaišome, kad sviestas kiek atvėstų, o cukrus ištirptų. Tada įmušame vieną kiaušinį ir vėl labai gerai išmaišome, kad būtų vientisa masė. Tada visą masę supilame į miltus ir išminkome tešlą. Ją padedame į šaldytuvą (jeigu turite galimybę, tai gerai būtų tešlą šaldytuve laikyti 1-2 val.).
  2. Dabar darysime įdarą: du kiaušinius suplakame su likusiu cukrumi (150 g), varškę sutriname su blenderiu. Sumaišome varškę, kiaušinių plakinį, grietinę, dedame kukurūzų miltus.
  3. Kepimo skardą aptepame sviestu. Į dugną dedame 2/3 tešlos. Pilame varškės masę. Ant viršaus sutrupiname likusią tešlą (galima trupinti pirštais, galima tarkuoti :)). Pyragą kepame 190 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes. Tikrinkite, ar iškepė varškės masė (su degtuku, dantų krapštuku ar pan.).
Receptą atsiuntė Svetlana
Gairės: skanus pyragas
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2021 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]