Akcijos.lt - maisto prekių akcijų leidiniai vienoje vietoje.
Gaminimo instrukcija:
Pirmiausiai nulupu obuolius, išimu sėklytes.
Tada pasiruošiu varškę – įmušu kiaušinius, suplaku su 10 valgomų šaukštų cukraus, įdedu varškę, dar paplaku.
Kai varškė paruošta puolu prie tešlos – sviestą apipilu miltaisir pertrinu sviestą su miltais. Turi gautis toks puri smulki masė. Suberiu cukraus ir vis paragauju, turi būt pakankamai saldu, bet ne per saldu.
Masę paskirstau į dvi krūveles, šiek tiek didesnę krūvelę suberiu į kepimo formos dugną ir tolygiai paskirstau, ant šio pagrindo supilu varškę. Ant varškės supjaustau plonomis skiltelėmis obuolius, pabarstau cukrumi ir įdedu nemažai cinamono. Kai jau tai atlikta, pyrago viršų užberiam plonu sluoksniu likusios tešlos.
Orkaite įkaitinu iki 180°C ir kepu pyragą valandą ant žemiausios pakopos,kad gerai iškeptų dugnas.