Paieška
Reklama

Varškės apkepas

  • 4.0 4 1
3 įvertinimai | 0
Kategorijos: Varškės apkepai, Apkepai
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 8
Reikės:
  • Varškė, liesa , 1 kg;
  • Grietinėlė , 250 gr.;
  • Cukrus , 200 gr.;
  • Džiūvėsėliai , 160 gr.;
  • Sviestas , 100 gr.;
  • Kiaušiniai , 4 vnt.;
  • Citrina , 1 vnt.;
  • Aguonos , 3 a.š.;
  • Vanilinis cukrus , 2 a.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Varškę sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas, vanilinį cukrų, įspaudžiame truputį citrinos sulčių ir 1 šaukštelį sutarkuotos citrinos žievelės. Viską išmaišome, kad varškė būtų be gumuliukų.
  2. Lydytą sviestą sumaišome su džiūvėsiais arba batono gabaliukais. Šia mase padengiame kepimo formą, ant jo supilame varškės masę ir viską kepame apie pusvalandį 200 C karštumo orkaitėje.
  3. Išėmus iš orkaitės, ant iškepto apkepo užtepame grietinėlę, sumaišytą su trupučiu cukraus ir vaniliniu cukrumi. Grąžiname į orkaitę pakepame dar apie 10 minučių, kol gražiai pagels.
Receptą atsiuntė Ilona
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2021 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]