Akcijos.lt - maisto prekių akcijų leidiniai vienoje vietoje.
Gaminimo instrukcija:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C laipsnių. Skardą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
Kambario temperatūros sviestą maišykite ir dėkite po šauktelį gautos masės. Taip pat po šaukštą sudėkite cukrų į maišomą masę. Turi gautis drėgno smėlio pavidalo masė.
Į gautą masę mušti po vieną kiaušinį, supilti pieną ir vanilės ekstraktą. Viską išmaišyti.
Tešlą supliti į skardą ir kepti apie 30 - 35 minutes, kol ant medinio pagaliuko nebekibs tešla.
Kol pyragas kepa, pasiruošiame glajų. Sviestą kaitiname iki, kol jis ištirpsta ir tampa šviesiai rudos spalvos.
Sumaišome cukraus pudrą, druską, pieną, citrinos sultis ir žievelę.
Į gautą mišinį pilame sviestą ir sumaišome iki vientisos masės.
Glajų pilame ant atvėsusio pyrago ir dar paliekame, kad sustingų glajus.