Paieška
Reklama

Vaniliniai ledai su aviečių įdaru

  • 3.8 5 4
4 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 6
Įdarui:
  • šviežios avietės , 1,5 stikl.;
  • Cukrus , 3 v.š.;
  • Degtinė , 1 v.š.;
Reikės:
  • Pienas , 1 stikl.;
  • Cukrus , 2 stikl.;
  • Druska , 1 žiups.;
  • Grietinėlė , 1,5 stikl.;
  • Kiaušinių tryniai , 5 vnt.;
  • Vanilės ekstraktas , 1 a.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Į šaldiklį įstatyti 1.5 litro talpos sandariai užsidengiantį indą, kad jis gerai įšaltų.
  2. Į didoką dubenį supilti grietinėlę.
  3. Vidutinio dydžio dubenyje išplakti trynius.
  4. Pieną pakaitinti su 2/3 stiklinės cukraus ir žiupsneliu druskos. Kai pradės kilti garai, pieną nukelti nuo ugnies ir plona srovele pilti į trynius, viską pastoviai ir intensyviai plakant šluotele.
  5. Kai visas pienas bus supiltas į trynius, viską perpilti atgal į tą patį puodą, kuriame kaitintas pienas, ir kaitinti ant silpnos ugnies, pastoviai maišant, kol mišinys pradės tirštėti, ir į jį įkišus švarų šaukštą, jo paviršius pasidengs plona kremo plėvele.
  6. Puodą nukelti nuo ugnies. Trynių ir pieno masę perkošti per tankų sietelį tiesiai į dubenį su grietinėle. Supilti vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišyti.
  7. Dubenį su ledų mišiniu uždengti plėvele ir įstatyti į šaldytuvą nakčiai, arba 4 – 5 valandom, kad gerai atšaltų.
  8. Atšalusį ledų mišinį pilti į ledų gaminimo mašiną ir sukti apie 30 minučių arba tol, kol ledai sutirštės, priklausomai nuo ledų mašinos šaltumo ir galingumo.
  9. Kol ledai sukasi, paruošti įdarą: avietes, cukrų ir degtinę sutrinti šakute. Nereikia ypač ilgai trinti, kol viskas pavirs į skystą tyrelę – gali likti nesutrintų aviečių gabalėlių.
  10. Iš šaldiklio išimti ledams skirtą indą. Į jį sluoksniais dėti paruoštus ledus ir aviečių įdarą. Sudėjus visus ledus ir visą įdarą, indą sandariai uždengti ir įstatyti į šaldiklį, kad ledai pilnai sustengtų.
  11. Pagal David Lebovitz receptą iš jo knygos “The Perfect Scoop”
Receptą atsiuntė Aušra
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2022 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]