Paieška
Reklama

Troškinys žemaitiškai

  • 4.0 4 1
1 įvertinimas | 0
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 4
Reikės:
  • Kiauliena , 500 gr.;
  • Sviestas , 100 gr.;
  • Šparaginės pupelės , 100 gr.;
  • Morkos , 1 vnt.;
  • Bulvės , 3 vnt.;
  • Kopūstai , 0,5 vnt.;
  • Aliejus , 2 v.š.;
  • Miltai , 2 v.š.;
  • Grietinė , 2 v.š.;
  • Pienas , 1 stikl.;
Salotoms:
  • Majonezas , 2 v.š.;
  • Porai , 1 vnt.;
  • Svogūnai , 1 vnt.;
  • Citrinos rūgštis , 1 žiups.;
  • Druska , 1 žiups.;
Akcijos.lt - maisto prekių akcijų leidiniai vienoje vietoje.
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaulieną supjaustyti nedideliais, galima kvadratiniais gabaliukais, pabarstyti mėsos prieskoniais ir palikti keletui valandų.
  2. Tuo metu galima paruošti salotas. Raudongūžį kopūstą sutarkuoti, berti truputėlį citrinos rūgštelės, druskos, pamaigyti ranka. Pjaustyti smulkiai porą ir svogūną, galima berti dar salotų prieskonių, dėti majonezą pagal skonį ir maišyti.
  3. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi lengvai apkepti mėsos gabaliukus.
  4. Morkas smulkiau, šparagines pupeles pjaustyti gabaliukais, berti į vandenį puode, dėti prieskonių ir pavirti.
  5. Pakepintą mėsą dėti į puodą su svogūnais, morkomis, šparaginėmis pupelėmis ir virti apie 30-40 min, kol mėsa minkšta.
  6. Iš miltų, pieno ir grietinės paruošti skystoką mišinį ir palaipsniui supilti į mėsą.Truputį pavirti, trumpai, kol užverda. Baigiant sudėti sviestą, pamaišyti. Padažas turi gauti tirštokas, aišku, kas kaip mėgsta.
  7. Bulves išvirti, galima pabarstyti krapais.
Receptą atsiuntė Živilė
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2023 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]