Ištirpiname margariną. Sumaišome su cukrumi, kiaušiniu, miltais, kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Tešlą paliekame 20 min., šaltoje vietoje.
Varškės sūrį, sviestą ir citriną supjaustome gabalėliais, bei sumalame mėsmale.
Į šią masę sudedame kiaušinių trynius, cukrų ir gerai išmaišome. Baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į paruoštą varškės sūrio masę.
Iš pastovėjusios tešlos iškočiojame 4 mm storio lakštą. Įtiesiame jį į riebalais išteptą kepimo indą.
Ant tešlos lakšto sudedame varškės sūrio masę ir gražiai išlyginame.
Kepame apie 1 valandą, 150-180 laipsnių temperatūroje. Kol pyragas kepa, nereiktų atidarinėti orkaitės ir judinti pyrago, nes sūrio įdaras gali sukristi.
Pyragą patiekiame su bruknių ar spanguolių uogiene. Skanaus :)