Paieška
Reklama

Trapūs sausainiai

  • 2.3 5 3
3 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 10
Tešlai:
  • Grietinė , 60 gr.;
  • Cukrus , 40 gr.;
  • Baltas vynas , 3 v.š.;
  • Slyvų likeris , 2 v.š.;
  • Kiaušiniai , 3 vnt.;
  • Miltai , 300 gr.;
  • Sviestas , 200 gr.;
Pabarstymui:
  • Cukrus , 2 v.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumaišyti grietinę, cukrų, baltąjį vyną, likerį ir kiaušinių trynius.
  2. Suberti miltus, kad susidarytų tvirta vientisa tešla.
  3. Stipriai paminkyti.
  4. Šaltą sviestą supjaustyti gabalėliais ir greitai įminkyti į tešlą. Ją per naktį laikyti šaltoje vietoje.
  5. Kitą dieną ant miltais pabarstytos lentos iškočioti 1-2 cm storio lakštą.
  6. Suformuoti norimo dydžio sausainius.
  7. Orkaitę įkaitinti iki 220 C.
  8. Išplakti baltymus iki standžių putų ir jomis ištepti sausainius. Pabarstyti cukrumi.
  9. Kepti orkaitėje apie 10-15 min., kol parus.
Receptą atsiuntė Aurelija
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2020 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt