Paieška
Reklama

Tortas su romu

  • 0 0 0
3 įvertinimai | 0
Kategorijos: Tortų receptai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 20
Tešlai:
  • Cukrus , 300 gr.;
  • Miltai , 250 gr.;
  • Sviestas , 200 gr.;
  • Kiaušiniai , 4 vnt.;
  • Kakava , 2 v.š.;
  • Pienas , 2 v.š.;
  • Kepimo milteliai , 2 a.š.;
Kremui:
  • Grietinėlė , 400 gr.;
  • Vanilinis cukrus , 3 pak.;
  • grietinėlės standiklis , 2 pak.;
  • Grietinė , 400 gr.;
Glajui:
  • Romas , 6 v.š.;
  • Cukraus pudra , 125 gr.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Iš sviesto, 180 g cukraus, kiaušinių, miltų ir kepimo miltelių užminkykite tešlą.
  2. Iškepkite iš 1/3 tešlos paplotį.
  3. Į likusią tešlą suberkite kakavos miltelius, supilkite pieną, permaišykite ir iškepkite dar du tamsius papločius.
  4. Kiekvieną paplotį kepkite apie 15 min. iki 190 C įkaitintoje orkaitėje, atvėsinkite ir gausiai pašlakstykite romu.
  5. Pasiruoškite kremą: standžiai išplakite plakamąją grietinėlę su 125 g cukraus, vaniliniu cukrumi bei standikliu.
  6. Kelis šaukštus išplaktos grietinėlės atidėkite tortui papuošti, o likusią įmaišykite į grietinę (25%).
  7. Ant plokščios lėkštės padėkite vieną tamsųjį paplotį, paskirstykite ant jo likusį kremą ir uždenkite antru tamsiu papločiu.
  8. Šonus aptepkite atidėta plakta grietinėle.
  9. Paruoškite glajų iš cukraus miltelių ir romo, aptepkite torto viršų ir pernakt pastatykite šaltai, kad įsigertų.
  10. Prieš patiekdama apibarstykite kakavos milteliais.
Receptą atsiuntė Gintarė
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2022 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]