Akcijos.lt - maisto prekių akcijų leidiniai vienoje vietoje.
Gaminimo instrukcija:
Pirmiausia dubenėlyje paruošiau padažą: sutraiškiau česnaką, supjausčiau svogūnų laiškus, išspaudžiau pusę citrinos, įbėriau druskos, trintuveje sutrintą džiovintą raudonėli, maltus pipirus.Pamaišiau ir palikau, kol paruošiu salotas. Tokiu atveju česnakas praranda savo aštrumą.
Lapines ir Iceberg salotas suplėšiau ir išdėliojau lėkštėse, šiek tiek pabarsčiau maltų juodųjų pipirų ir raudonėlio mišiniu, druskos, apšlaksčiau citrinos sultimis.Tuščioje, įkaitintoje keptuvėje trumpai pakepinau graikiškus riešutus, supjausčiau ridikėlius, perpus perpjoviau virtus putpelių kiaušinius ir vynuoginius pomidorus. Supjaustytus ridikėlius, pomidorus, putpelių kiaušinius ir pakepintus graikiškus riešutus sudėjau į lėkštes ant salotų.
Į padažą, lėtai maišant, supyliau alyvuogių aliejų, dar šiek tiek pamaišiau ir užpyliau ant paruošto patiekalo. Pašlaksčiau likusiomis citrinos sultimis.
Valgėme su juoda grūdėta duona – idealus derinys!
Nors patiekalas atrodo gan lengvas, bet skrandis nereikalavo maisto iki pat vėlyvų pietų.
Skanaus!