Vaisių mišinys (kiviai, mandarinai, mėlynės, braškės)
, 500 ml;
Uogų želė
, 2 v.š.;
Vanduo
, 300 ml;
Gaminimo instrukcija:
Sausainius susmulkinti blenderiu arba sumalti mėsmale.
Išlydyti sviestą.
Į susmulkintus sausainius supilti sviestą, cukrų ir cinamoną. Gerai suminkyti.
Būsimam pyrago pagrindui naudoti 22 cm skersmens torto formą.
Iškloti ją kepimo popieriumi, kraštus patepti sviestu.
Stipriai spaudžiant iš sausainių masės suformuoti pagrindą, padarant maždaug 3 - 4 cm aukščio kraštelį.
Orkaitę įkaitinti iki 160 C temperatūros. Pagrindą kepti 10 - 15 minučių.
Dubenyje išmaišyti sūrį, cukrų, vanilę. Maišant, po vieną įmušti kiaušinius.
Gautą masę supilti ant iškepusio pyrago pagrindo, esančio kepimo formoje.
Formą padėti į orkaitės centrą. Kepti 160 C temperatūroje apie 50 minučių.
Virintame atvėsintame vandenyje ištirpinti želė.
Pakaitinti ant lengvos ugnies, kol ji ištirps.
Tolygiai užpilti ant pyrago viršaus ir palaukti, kol sustings.