Akcijos.lt - maisto prekių akcijų leidiniai vienoje vietoje.
Gaminimo instrukcija:
Kadangi skumbrė bus šaldoma, tai ir pirkti galima šaldytą žuvį. Atvėsinu skumbrę, nepilnai, svarbu, kad jau būtų galimybė ją doroti. Nupjaunu galvą, išimu vidurius, iškloju žuvį lygiai su pjaustymo lenta ir išimu stuburkaulį su šoniniais kaulais, žodžiu paruošiu filė su oda.
Tuomet mėsą smarkiai išplaku peiliu – reikia, kad būtų kuo daugiau įpjovimų, kad prieskoniai susigertų iki pat odos. Vidutinio dydžio skumbrei išprieskoniuot pasiruošiu česnaką – labai smulkiai sukapoju peiliu.
Druską, pipirus ir cukrų gerai sumaišau tarpusavy ir su kapotu česnaku.
Viską užberiu ant žuvies filė, puseles suvožiu, žuvį suvynioju į maistinę plėvelę ir dedu 24h į kamerą. Ruošiantis valgyti straganiną, ištraukiu žuvį iš kameros, atlupu plėvelę ir aštriu peiliu labai plonai papjaustau ledinės žuvies. Likusią dalį iškarto grąžinu į kamerą. Tiekiu, užbėrusi gabaliukus ant juodos duonos riekės, pateptos sviestu.