Dubenyje sumaišykite miltus, kukurūzų krakmolą, druską, čili pipirus ir kepimo miltelius. Išvalytus kalmaro žiedus apvoliokite mišinyje ir dėkite ant kepimo popieriaus.
Supilkite visą aliejų į didelę keptuvę. Palaukite kol jis gerai įkais ir kepkite jame kalmaro žiedus, kol jie pasidarys traškūs ir gelsvos spalvos (tai užtruks 2-3 minutes). Išimkite kalmarus iš keptuvės ir sudėkite juos ant popierinio rankšluoščio, kad sugertų riebalus.
Į tą laiką išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje. Makaronai turi būti kieti, bet įkandami. Nupilkite nuo makaronų vandenį. Palikite tik 1 puodelį skysčio kartu su makaronais.
Į puodą su makaronais įdėkite sviestą, 3 šaukštus šviežių citrinos sulčių, pamaišykite ir patroškinkite, kad makaronai išvirtų. Tada paragaukite, įdėkite daugiau prieskonių, jei Jums atrodo, kad šiek tiek trūksta, sudėkite dalį kapotų šviežių petražolių ir viską pamaišykite.
Sudėkite paruošą spageti į lėkštes ir ant viršaus uždėkite Iškeptų kalmaro žiedų, likusias petražoles bei citrinos skiltelių.