Akcijos.lt - maisto prekių akcijų leidiniai vienoje vietoje.
Gaminimo instrukcija:
Nuo duonos (batono) riekių nupjauti kietas plutas. Duonos riekes sumesti į virtuvinį kombainą ir kelis kartus persukti, kol pasidarys stambūs trupiniai.
Svogūną susmulkinti.
Česnako skilteles suploti, jas stipriai paspaudžiant ant lentos virtuviniu peiliu.
Ančiuvių file sukapoti į stambius gabalėlius.
Konservuotus pomidorus sutrinti, geriausiai rankomis.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies pakaitinti 0.25 stiklinės alyvuogių aliejaus. Aliejuje pakepinti česnaką. Kai česnako skiltelės pagels, sudėti smulkintą svogūną, raudonėlio ir baziliko lapus, viską pakepinti maždaug 1 minutę. Sudėti smulkintą duoną ir dar pakepinti, vis atsargiai pamaišant, kol duonos gabalėliai lengvai apskrus. Keptuvę nukelti nuo ugnies, viską suversti į virtuvinį kombainą. Į kombainą taip pat sumesti smulkintus ančiuvius, petražoles, įberti druskos, pipirų ir viską kelis kartus persukti, kad gerai gerai susimaišytų, o duona, ančiuviai, česnako gabalėliai ir vis kita gražiai susismulkintų.
Dideliame dubenyje sumaišyti jautienos faršą, paruoštą duoną su prieskoniais ir kiaušinį. Viską gerai išmaišyti, rankomis arba tvirta šakute. Patikrinti, ar netrūksta druskos ir pipirų. Iš faršo formuoti golfo kamuoliuko dydžio kukulius.
Kukulius apkepinti keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus. Nesudėti į keptuvę visų kukulių iš karto – kepti juos tik po kelis iš karto. Apskrudusius kukulius išimti į popieriniais rankšluostėliais išklotą lėkštę.
Didelėje plačioje keptuvėje pakaitinti porą valgomų šaukštų alyvuogių aliejaus, į jį sumesti padažui skirtas česnako skilteles ir pakepinti, kol gražiai apskrus. Į keptuvę su česnakais supilti sutrintus pomidorus su sultimis, sudėti visus kukulius. Keptuvę uždengti ir virinti ant silpnos ugnies apie valandą.
Spageti išvirti "al dente", perkošti. Į perkoštus spageti įpilti apie pusę stiklinės padažo nuo kukulių, gerai išmaišyti, užtarkuoti parmezano sūriu ir tiekti į stalą kartu su kukuliais pomidorų padaže.
Pagal Dawn Viola receptą “Wicked Good Italian Meatballs”