Akcijos.lt - maisto prekių akcijų leidiniai vienoje vietoje.
Gaminimo instrukcija:
Dubenėlyje ištirpinkite šaukštą sviesto ir jo garuose pavirkite špinatus. Tuomet leiskite nusivarvėti ir susmulkinkite (tinka tiek žali, tiek šaldyti špinatai).
Kiaušinius išplakite su prieskoniais ir atidėkite į šalį.
Supjaustykite šoninę ir šiek tiek pakepinkite keptuvėje, atsparioje karščiui. Popieriniu rankšluostėliu nusausinkite riebalus (tačiau šiek tiek palikite, kad nebūtų per sausa).
Į keptuvę su šonine sudėkite supjaustytą svogūną. Pabarstykite druskos ir maišydami pakepinkite.
Į keptuvę sudėkite špinatus ir gerai viską išmaišykite.
Ant turimos masės supilkite išplaktus kiaušinius. Išmaišykite, kad špinatai gerai pasiskirstytų po visą kiaušinių masę. Tai atlikus, išjunkite ugnį.
Ant masės viršaus pabarstykite fetos sūrį.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Kepkite apkepą 10-15 minučių. Tuomet įjunkite grilių (kad kaitintų tik iš viršaus) ir pakepkite, kad paviršius apskrustų. Apkepas paruoštas, galite tiekti!
Pastaba. Jei neturite karščiui atsparios keptuvės, kurią būtų galima su apkepu dėti į orkaitę, tuomet viską kepkite paprastoje keptuvėje, o atlikus visus žingsnius iki fetos pabarstymo, supilkite masę i kepimo formą, uždėkite sūrį ir kepkite orkaitėje taip, kaip nurodyta :)