Paieška
Reklama

Šokolado, sausainių ir sūrio pyragas

  • 5.0 5 6
6 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 12
Papuošimui:
  • Grietinėlė , 250 ml;
Pirmajam sluoksniui:
  • Šokoladiniai sausainiai , 1 pak.;
  • Grietinėlė , 50 ml;
Antrajam sluoksniui:
  • Pieniškas šokoladas , 225 gr.;
  • Ricotta sūris , 400 gr.;
  • Cukrus , 115 gr.;
  • Miltai , 70 gr.;
  • Vanilinis cukrus , 2 a.š.;
  • Kiaušiniai , 4 vnt.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Pirmiausiai į maišelį sudedame visus sausainius (geriausia šokoladiniai "SELGA"), maišelį įvyniojame į rankšluostį ir viską su kočėlu sutraiškome, kol gausime sausainių „miltus“. Juos šiek tiek sudrėkiname papildomu grietinėlės kiekiu, kad pasidarytų minkoma masė, ir ja padengiame visą kepimo puodą.
  2. Ruošiame tešlą: išlydome šokoladą (šokoladas turi būti geros kokybės, nes nuo to priklausys viso pyrago skonis). Kitame puode ištriname sūrį (philadelfijos arba rikotta) su cukrumi ir miltais (priklauso nuo to, kokio pyrago norite: ar lengvo lyg želė, ar kietesnio tarsi ledai), mušame kiaušinius. Įmaišome išlydytą šokoladą.
  3. Šia mase užpilame sausainius ir kepame 180 C apie 45-50 min. Pyragaitis turi būti atvėsintas.
    Kaip minėjau, jo kietumas priklauso tik nuo miltų kiekio. Kuo jų daugiau - tuo kietesnis pyragas. Skanaus!
Receptą atsiuntė Martyna
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2022 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]