Paieška
Reklama

Šokoladinis su riešutais ir riešutų sviestu

  • 4.2 5 6
6 įvertinimai | 0
Kategorijos: Pyragų receptai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 12
Tešlai:
  • Sviestas , 170 gr.;
  • tamsus šokoladas , 200 gr.;
  • Nesaldintas šokoladas , 85 gr.;
  • Cukrus , 1,5 stikl.;
  • Vanilės ekstraktas , 2 a.š.;
  • Druska , 1 žiups.;
  • Kiaušiniai , 4 vnt.;
  • Miltai , 1 stikl.;
Glajui:
  • Sviestas , 55 gr.;
  • tamsus šokoladas , 1 sauj.;
Pirmajam sluoksniui:
  • Sūdyti žemės riešutai , 1 stikl.;
  • Riešutinis sviestas , 1 stikl.;
  • Sviestas , 55 gr.;
  • Cukraus pudra , 0,8 stikl.;
  • Druska , 1 žiups.;
  • Pienas , 1 v.š.;
  • Vanilės ekstraktas , 1 a.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Pagal Dorie Greenspan receptą.
  2. Pyragui:
    orkaitę įkaitinti iki 165 C (325 F).
  3. Metalinę stačiakampę kepimo formą (33 cm x 23 cm x 5 cm) iškloti folija arba sviestiniu popieriumi. Foliją ištepti sviestu.
  4. Sviestą ir abiejų rūšių šokoladus ištirpinti puodelyje ant silpnos ugnies. Nuimti nuo ugnies. Sudėti cukrų, druską ir vanilės ekstraktą, išmaišyti.
  5. Po vieną dėti kiaušinius, kaskart vis gerai išmaišant. Sudėti sijotus miltus, po to riešutus. Tešlą sukrėsti į paruoštą formą, išlyginti paviršių.
  6. Kepti 30 minučių. Pyragą atvėsinti skardoje. Atvėsusį pyragą išimti iš skardos, nuimti foliją ir padėti ant lėkštės ar padėklo.
  7. Pertepimui:
    riešutų sviestą ir sviestą išsukti mikseriu, sudėti cukraus pudrą, druską, pieną, vanilę ir žiupsnelį tarkuoto muskato riešuto.
  8. Viską gerai išmaišyti. Paruoštą įdarą tepti ant atvėsusio pyrago. Išlyginti peiliu arba mentele.
  9. Glaistui:
    sviestą ir šokoladą ištirpinti ant labai silpnos ugnies, pastoviai maišant. Glaistą tepti ant riešutinio įdaro. Glaistui sustingus, pyragą supjaustyti pašildytu aštriu peiliu.
Receptą atsiuntė Aušra
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodomas viešai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs receptai

Daugiau receptų
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2021 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]