Akcijos.lt - maisto prekių akcijų leidiniai vienoje vietoje.
Gaminimo instrukcija:
Paruoškime padą: įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Susmulkinkite sausainius kuo smulkiau, kad gautųsi beveik kaip miltai (puikiai tinka "Selga" sausainiai). Sumaišykite juos su 5 šaukštais nesūdyto ištirpinto sviesto ir cukrumi. Paruoštą mišinį dėkite tolygiai į torto kepimo skardą. Viską gerai suslėkite.
Kepkite kol sukietės, tai užtruks apie 10 minučių. Tuomet palikite 15 - 20 minučių atvėsti.
Paruoškime įdarą: užvirinkite grietinėlę ir užpilkite ją ant 250 g šokolado. Palikite 5 minutėms ir švelniai sumaišykite. Šokoladas turi ištirpti.
Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, vanilę ir druską. Tuomet plakinį supilkite į grietinėlės ir šokolado masę.
Supilkime įdarą ant atvėsusio pagrindo ir kepkime kol sukietės 3 cm įdaro paviršiaus (matuojant nuo krašto), centras turi būti virpantis - nesukietėjęs. Kepimas turėtų užtrukti 20 - 25 minutes (vėsdama masė sukietės tiek, kiek būtina). Išėmę kepinį iš orkaitės, palikime jį valandai atvėsti.
Pagaminkime glajų: Užvirinkime grietinėlę. Nuimkite nuo ugnies. Įmaišykite šokoladą, tuomet kukurūzų sirupą (jį galima pakeisti skystu natūraliu arba dirbtiniu medumi) ir pabaigoje šiltą vandenį.
Supilkite glajų ant pyrago, judindami pyragą išsklaidykite glajų ir palikite 1 valandai, kad sustengtų.
Pastaba: tartą galima gaminti be glajaus. Ji skaniausia tą pačią dieną, bet galima pasigaminti diena anksčiau, tik patartina laikyti vėsioje vietoje.